Medzinárodnej strojárskej firme HD Hyundai Infracore Europe pribudla skladová hala so špičkovou sieťovou infraštruktúrou

Network
Výroba

Chcel by som sa poďakovať spoločnosti Soitron za skvelú, profesionálnu a najmä úspešnú spoluprácu v rámci projektu v Belgicku v meste Boom. V danej lokalite máme nový sklad, v ktorom bolo nutné vykonať mnoho rôznych prác, medzi ktoré patrilo zavedenie a sprevádzkovanie internej siete, návrh infraštruktúry či dodávka hardvéru. Komunikácia so Soitron IT odborníkmi bola profesionálna, rýchla a priateľská. Celý projekt mali dobre premyslený a pripravený. Všetku požadovanú prácu úspešne dokončili a boli ochotní pomôcť aj s vecami nad rámec ich povinností, čo si veľmi vážim. 

Milan Paták, IT Operation Specialist 

Východisková situácia

Európska pobočka HD Hyundai Infracore Europe s.r.o. zastrešovala výstavbu novej skladovej haly v Belgicku v meste Boom. V rámci projektu hľadala spoľahlivého IT partnera na dodanie sieťovej infraštruktúry. Vo výberovom konaní sa nám podarilo uspieť, vďaka čomu sme pomohli vybudovať halu na „zelenej lúke“. Zákazníkovi sme poskytli naše technologické aj konzultačné služby.

Priebeh projektu

Na začiatku projektu sme vypracovali dizajn a návrh sieťovej infraštruktúry. Keďže máme bohaté skúsenosti s obdobnými projektami, vedeli sme zákazníkovi odporučiť najoptimálnejšie inštalovanie switchov, prístupových bodov (AP) či kabeláže. Inštalačný plán zahŕňal veľmi podrobný popis rozmiestnenia komponentov v hale s veľkosťou približne 25 000 metrov štvorcových.

Na čo najlepšie pokrytie Wi-Fi signálu sme navrhli v skladových priestoroch nainštalovať AP so smerovými anténami, ktoré sa využívajú na špecifické účely pokrytia úzkych priestorov medzi vysokými regálmi. Štandardné AP sme odporučili do otvorených priestorov, ako sú kancelárie. Rovnako zodpovedne sme postupovali aj pri výbere switchov, ktoré pokryli 2 serverovne a celý sklad.

Integrovali sme aj ich automatizovaný skladový systém Kardex Shuttle do skladových priestorov cez sieťovú infraštruktúru. Vypracovali sme aj IP plán a segmentáciu siete podľa požiadaviek zákazníka. Zákazníkovi sme dodali nielen infraštruktúru, ale aj koncové zariadenia. Skladovú halu sme vybavili čítačkami čiarových kódov a kancelárie zasa notebookmi.

V rámci tohto medzinárodného projektu sme spolupracovali aj s ďalšími subdodávateľmi. Komunikovali sme s belgickou kabelážnou firmou, s telekomunikačnou spoločnosťou AT&T ako dodávateľom MPLS služby. V rámci konzultácií sme zákazníkovi pomohli aj s výberom riešenia od internetového poskytovateľa v Belgicku.

Výsledky a prínosy

návrh spoľahlivej sieťovej infraštruktúry

pomoc pri vybudovaní novej skladovej haly

dodanie vhodného hardvéru

poskytnutie technologických a konzultačných služieb

Profil zákazníka

Spoločnosť HD Hyundai Infracore Europe s.r.o. je súčasťou globálnej strojárskej značky HD Hyundai Infracore. Materská spoločnosť sídli v Kórei. Za mnohé roky svojho pôsobenia si vybudovala silnú pozíciu vo všetkých obchodných oblastiach, v ktorých sa špecializuje. Ide napr. o výrobu stavebných zariadení, motorov, príslušenstva či úžitkových zariadení. Táto medzinárodná spoločnosť má sieť pobočiek a skladov po celom svete.

Použité technológie

Cisco technológia, server HPE, čítačky čiarových kódov Zebra, notebooky Dell