11. septembra 2024

Podpor projekt pomáha iným aj vďaka empatii našich kolegov 

Záleží nám na pomoci druhým. Každý, kto má záujem, sa u nás môže zapojiť do dobrovoľníckej činnosti či zúčastniť sa charitatívnych akcií. Organizujeme aj interné zbierky a programy, ktoré sa zameriavajú na rôzne formy podpory – či už finančnú, materiálnu alebo osobnú. Jedným z takýchto úspešných programov je Podpor Projekt, ktorý od roku 2007 dáva kolegyniam a kolegom príležitosť získať financie na rôzne projekty. 

Aj tento rok opäť preukázali svoju angažovanosť a prišli s inšpiratívnymi projektmi. Mali možnosť prihlásiť vlastné projekty, ale aj návrhy neziskových organizácií alebo združení. Z nich interná komisia vybrala tri, ktoré získajú finančnú podporu. Rozhodovanie bolo naozaj náročné. Napokon komisia vybrala tieto projekty: 

Nová šanca pre osamelých rodičov

Rodičovstvo je obrovská výzva. Pre osamelých rodičov je táto cesta omnoho náročnejšia. Často čelia finančným ťažkostiam, psychickému i fyzickému vyčerpaniu a obmedzeným možnostiam zamestnania. Projekt DigiRodič 2.0 je zameraný na to, aby sa jednorodičom uľahčila ich situácia. Prostredníctvom vzdelávania a poskytnutia technických prostriedkov môžu získať potrebné digitálne zručnosti. Tie im umožnia efektívnejšie využívať online nástroje pri hľadaní práce, vzdelávaní, vybavovaní úradných záležitostí a celkovo zlepšiť kvalitu ich života. 

Lepší život pre deti z detského domova

OZ Bublina vytvára svet pre deti z detských domovov, kde zažívajú rôzne dobrodružstvá. Deti spoznávajú, čo je to mať naplnený život a môžu emočne rásť. Učia sa sociálnym aj praktickým zručnostiam a môžu sa lepšie pripraviť na život po detskom domove. Ochotní ľudia im pomáhajú vyrásť v dospelých, vyrovnaných a šťastných ľudí. Robia to formou denných a víkendových akcií a týždňových táborov. 

Špecializované neurorehabilitácie pre Terezku

Terezka je dcéra nášho českého kolegu. Narodila sa predčasne s detskou mozgovou obrnou, má zdravotný hendikep, ktorý jej znemožňuje všetok pohyb. Je veľmi inteligentná a múdra, učí sa s výborným prospechom, má veľmi široké spektrum záujmov – učí sa spev, hru na klavír a tanec. Rada pracuje na počítači, číta, zúčastňuje sa rôznych akcií a viacdenných pobytov. Príspevok sa využije na zabezpečenie špecializovaných neurorehabilitácií organizovaných rôznymi špecializovanými centrami. Neurorehabilitácie sú veľmi drahé a zdravotné poisťovne na ne odmietajú prispievať. 



Teší nás, že aj takouto cestou môžeme podporiť projekty, za ktorými stoja ľudia s veľkou dávkou empatie. Veľká vďaka patrí aj našim Soitroňáčkam a Soitroňákom, ktorí vnímajú potreby iných.  

Súvisiace články